Lecturi pentru vacanta: Frumoasele straine

Frumoasele straine Mircea Cartarescu_09101131

Imi place Mircea Cartarescu. Ca scriitor, ca barbat, ca persoana publica. Ca tot. Sper ca miroase tot atat de bine, pe cat de bine scrie si vorbeste.

„Frumoasele straine” este o bijuterie de carte, pe care ar sta bine s-o citesti la vreo terasa pariziana, la masutele lor minuscule, inghesuita printre alti vizitatori, cu o ceasca de cafea si un buzunar plin cu planuri.

Mircea Cartarescu nu m-a dezamagit nici de aceasta data. Dar cum ar putea? „Frumoasele straine” este o culegere de trei povestiri cu o naratiune usoara, naturala, presarata cu glume, amintiri, paranteze, anecdote si descrieri gustoase. Cartarescu stie sa cucereasca prin sinceritate, lipsa de pozare si prin capacitatea lui uimitoare de a nu se lua in serios si de a deconspira aceasta pornire „secreta” la atatia alti oameni publici sau care se vor publici.

Deci, o lectura excelenta pentru zilele usoare, cu mult aer, cu vorbe bune si… cu un loc la o terasa pariziana. Dar, atentie, sa nu va amagiti – Cartarescu nu este doar anecdota si apropouri saratele, el este si un fin observator al actualitatii, care te lasa cu cateva teme de gandit in urma lecturii. Recomand din suflet.

Cartea potae fi gasit si in librariile din Chisinau.

Un gând despre „Lecturi pentru vacanta: Frumoasele straine

  1. Intotdeauna mi-a placut sa citesc si ador asta dar nu pot sa-mi permit cartile astea, despre care se vorbeste ca sunt bune. Le admir din librarii si atit, sau de aici pe blogul acesta.Cu salarile noastre in care trebuie sa-ti ajunga pentru chirie, servicii si mincare si nu-ti ajunge de carte, Asta e realitatea…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s