More you know, less you need

Pe mine nu ma innebuneste nimic atat de tare, cat ma innebuneste ignoranta voluntara a oamenilor. Nedorinta lor prosteasca de a se informa, de a intelege de ce asa si nu altfel, de a verifica, de a compara, de a se intreba.

De o mie de ori mai tare ma enerveaza ca, pe langa faptul ca sunt ignoranti si le place sa se balaceasca in propria lor prostie, acestia mai fac copii pentru a-i zomba si pentru a mari randurile armatei ignorantilor intru cea mai mare bucurie a celor care au nevoie, nu de cetateni cu scaun la cap, ci de carne de tun.

E trist, doamnelor si domnilor. E trist ca toata viata noastra cautam basme in care sa credem. Daca nu in biserica, atunci in Lenin, daca nu in Lenin, macar in „Victoria contra ocupantilor fascisti”, daca nu in asta, macar in basme izoterice. Si mai trist este ca degeaba avem acces la informatie de toata mana.

Oamenilor nu le trebuie informatie. Lor le trebuie o pastiluta dulce care sa-i lecuiasca de toate bolile.

Sa nu va infomati. Cum spunea bunelul meul, iubitul meu bunel, daca stii prea multe, mori mai repede.

PS: Titlul este o vorba tare buna, pe care vroiam s-o scot la lumina zilei

3 gânduri despre „More you know, less you need

    • Diversitatea, intr-adevar conteaza, insa atunci cand ignorantii devin majoritari, asta nu mai e diversitate, ci pericol.

  1. Of, imi amintesc de un baiat tare destept din clasa mea care era mai interesat de carti si de descoperiri stiintifice decat de fumatul dupa scoala si era considerat „oleaca, hop pe-oparte” .”Si-i normal, ca toata lumea, si nu te tine mai destept decat altii, n’teles?”
    Se tem sa nu-i doara capul de la atata informatii :) Mie, chiar mi-au spus odata: „Da, da-i pace copchilului, si-i spui atatea? E inca mica, s-as o doara capsoru’ de cate le stie.”
    Ma amuza si atitudinea unor parinti referitor la invatarea timpurie a limbile straine. „Of, las’ s-o-nvete mai intai pe-a masii, apoi om mai trece la alte limbi” :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s