Jos mainile de pe 8 martie!

Nici nu stiu ce ma deranjeaza mai mult la sarbatoarea de azi. Faptul ca barbatii si-au adus brusc aminte ca au o femeie langa ei sau ca femeile si-au adus brusc aminte ca sunt femei. Femei in sensul poetico-romanesc al cuvantului. Si se pornesc! Flori, sms-uri, cuvinte dulci, cadouri mai bune sau mai rele, iesiri in lume, zambete si gingasie la comanda. De parca cineva, vreun papusar al erei post-industriale, a inventat un program care sa puna in miscare toate aceste marionete. Anume azi. O data pe an.

Eu de 8 martie mi-am facut o traditie. Eu felicit femeile. De aceea ca azi e sarbatoarea noastra. A femeilor. Si nu a femeilor felicitate de barbati. Nu a florilor, ursilor de plus, parfumurilor, tigailor si bijuteriei dubioase.

Azi ar fi bine sa ne aducem aminte prin ce a avut de trecut specia feminina ca sa se poata trezi pe 9 martie si sa mearga la lucru. Cat a avut de indurat pentru a putea pasi pragul unei Universitati sau a vota pentru un viitor mai bun. Eu azi ma felicit pentru faptul ca sunt femeie si sunt in stare sa-mi cresc singura copilul fara ca sa fiu pusa in situatia sa ma gandesc sa-l dau la un orfelinat. Eu azi imi felicit mama, de aceea ca datorita acestui 8 martie, care nu e deloc de marmelada, ea a putut purta toata viata uniforma. Asa cum si-a dorit.

Ar fi bine ca barbatii sa-si gaseasca alta zi in care sa ne felcite pentru faptul cat suntem de slabe, gingase, frumoase si neputinciase. Vreun 11 aprilie, 24 mai, 13 iulie. O zi cand eu nu voi fi acasa.

Dar, cel mai bine ar fi daca femeile si-ar da azi o palma morala si si-ar aduce aminte ca sunt femei si ca au dreptul la o viata mai buna, la respect, la libera alegere, la opinie, la sanatate, la orgasm, la un lucru bine platit, la libera deplasare, la lipsa vietii sexuale, daca asta le place. Ca ele au dreptul sa faca copii cand si cu cine vor. Sau sa nu-i faca deloc.

In fine, fiti oameni, dragi femei. Nu doar niste accesorii la gospodarie.

5 gânduri despre „Jos mainile de pe 8 martie!

  1. :) Clara mai era si evreica, pe langa viziunile sale social-bolsevice. atunci despre comunism inca nu se stia. si iata ca in Europa de Est nu e o problema de serbat o sarbatoare promovata de 2 evreici – Clara si Roza. da ce zice slavita noastra biserica despre ideia acestori 2 necrestine ? nu ar trebuia sa declare razboi jidanilor, sarbatorii jidanesti si sa distruga vre-o menorah in centrul Chisinaului, asa cum au mai facut-o. o sa ziceti, ca nu exista nici o legatura intre aceste 2 evenimente. posibil nu exista. probabil e bine sa serbam aceasta sarbatoare luminos si festiv, ca nu ramane alta optiune in tara .. in tara impotentilor bogati, care o distrug pe zi ce trece. multa sanatate si optimism, dragi femei

  2. Ai dreptate cand spui ca 8 martie ar trebui sa fie de la femei pentru femei.
    Clara Zetkin a inventat ziua internationala a femeii. Si l-a convins pe Lenin sa le ordone barbatilor sa celebreze, o data pe an, „eroina muncitoare”. Clara Zetkin era comunista. Daca nu ai nicio problema cu asta, nici eu nu am. Dar poate c-ar fi mai bine sa va alegeti alte zile, mai neincruntate si fara pumni pe sus. De exemplu 3 ianuarie, 5 martie, 7 mai, 9 iulie, 11 septembrie si 13 noiembrie.

  3. Sunt iritata de barbatii care devin zambareti de 8 martie: iesi din casa sa te plimbi si ei iti zambesc. Ei nu zambesc in alte zile cand ne imbrancesc ca sa intre in troleu sau pe usa magazinului(nu-s cea mai urata reprezentanta a sexului feminin), sau cand scuipa chiar in apropierea ta pe strada sau vorbesc ca badaranii in prezenta noastra.
    Scriu asta pentru ca atunci cand sunt in strainatate 8 martie e in toata ziua, si mai ales ca am incercat si am reusit sa educ barbatul si prietenii de langa mine sa ne observe in toate zilele. Iar si iar, BRAVO Diana pentru blog!! Multumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s