In cea mai minunata luna in cea mai minunata din lumile posibile

Eu am gasit unde sa ma ascund de acest februarie care nu are de gand sa se termine. Cea mai scurta luna e intotdeauna cel mai greu de trait. Cu zile de 54 de ore posomorate. Cu nopti scurte, in care niciodata nu prinzi sa dormi atat cat…

Ma voi ascunde intr-un loc care se asociaza perfect cu uratenia de afara. Si vreau sa ajung acolo anume acum, pentru a duce aceasta stare de spleen sezonier pana la capat.

In februarie este peste tot urat in tara asta. Cel mai urat, insa, e la spital si la cimitir. Eu am ales deocamdata spitalul. Sau el m-a ales pe mine. Ma internez de luni, frumusel si cumintel, ca si toti procurorii, ministrii si alti demnitari in plin scandal. Doar ca eu merg aproape de bunavoie…

***

Ilinca m-a intrebat azi dimineata „Mamica, ti-e frica?”.

Nu, nu mi-e frica. Decat putin. Dar ea nu trebuie sa stie ca mamicai ii poate fi frica de o interventie chirurgicala care se zice ca nu ar fi complicata.

„Dar ai emotii?”

Da, am emotii. Insa, mai mult decat emotii, am nervi. Deja ma enerveaza faptul ca va trebui sa fac diverse investigatii si sa simt in nari mirosull foarte specific si foarte dezgustator de spital, ca va trebui sa stau la coada linga oameni cu capete sparte in urma unor betii, ca voi numara orele si zilele pana voi iesi iar la libertatea mea urbana. Ma enerveaza deja mancarea lor cu gust de …spital, femeile de serviciu care vor sorcai prin salon incepand cu 6 dimineata pentru a spala podelele. Ma irita deja toate discutiile inutile intre vecinii mei si toate intrebarile la care va trebui sa raspund din cand in cand. Si veceele lor incomode si lipsa posibilitatii sa te speli ca un om normal.

In fine, de luni voi deveni un cetatean care va trai din plin bucuriile acestei tari. Cu toata mizeria ei asigurata de Polita de Asigurare Obligatorie. Un fel de allinclusive situat in alta dimensiune. O dimensiune foarte specifica in care traiesc statele din fosta Uniune. Cu timp specific, miros specific, miscari specifice, limbaj specific.

Eu mi-am spus ca „amu e amu” sa verific ce-mi acopera aceasta Polita de Asigurare.

In cea mai minunata luna in cea mai minunata din lumile posibile.

Anunțuri

8 gânduri despre „In cea mai minunata luna in cea mai minunata din lumile posibile

 1. Sper ca e o interventie usoara si esi repede si cu bine din spital, au internet oare acolo? :) Poti sa scrii si tu niste posturi „Surviving a day in a Moldavian Hospital” fac si eu haz de necaz :)

 2. Diana sa te faci bine!
  Eu stiu ca nu e gratuit…dar de ce nu mergi la spitalul ala privat, cum ii mai zice? Am inteles ca conditiile sint demne si purtarea e omeneasca, nu pute a hlorka, deja mult face. Desi am mai inteles ca des le lipsesc specialisti in anumite domenii, de aia oamenii tre sa mearga in borti borite sa faca interventii sau proceduri.
  Ai grija.

   • Da da eu asta stiu, insa cunosc pe cineva ca i s-a propus sa mearga acolo la genicologie, fiind foarte serioasa si specialist bun, doamna medic a refuzat…caci ei acolo nu ii e rentabil, a marturisit ca ea cistiga mai mult la stinga sau dreapta sa asiste la nasteri, pe cind acolo salariul fix sigur nu e aceeasi suma. Desi admite ca conditiile nus de comparat cu nici un al spital. Sint constrinsi sa lucreze in mizerie, iar unii fra acei lei strecurati discret in buzunar ca sa te bage in seama, multi nu se pot dezice de banii din puilita. Imi imaginez ca mergi si te incredintezi pe miini bune. Sanatate.

 3. Un fel de „de buna voie”… Sper ca nu e ceva foarte chinuitor.
  Of, tre sa fii ca tunul, ca sa rezisti in spitalele noastre. Iti doresc insanatosire grabnica. Las ca vine primavara ceea odata si o sa fim rumene si frumoase :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s