Un cuplu bizar

Noi suntem un cuplu bizar. Cel putin la prima vedere. Un amestec de rafinament, sobrietate si dezlantuire totala, pe alocuri sora cu nebunia. Oamenii care ma cunosc, mai scapa priviri ciudate in directia noastra. Ce face aristocratia cu proletariatul la o masa?

Uneori, aceste diferente ma innebunesc. Si vreau sa taca. De aceea ca nu pot accepta niciun cuvant din ceea ce spune. Sau sa plec brusc acasa, deoarece in decurs de o ora tot ce am scos din noi au fost doar niste interjectii.

In alte zile, ma scol dimineata si primul lucrul pe care vreau sa-l fac e sa-i scriu pentru a-i impartasi ultima mea revelatie sau ultimul meu vis. Si sa astept cuminte raspunsul. Si sa ma bucur atunci cand coincide cu ceea ce mi-am imaginat eu.

Noi suntem oameni diametral opusi. Un cuplu cu praf de pusca prin buzunare. E de ajuns o singura scanteie si totul sare in aer. Noi insa stim sa adunam ramasitele si sa le lipim. Pe unde cu super clei, pe unde cu saliva, dar intotdeauna destul de trainic, atat cat sa tina pana la urmatoarea explozie.

E greu sa fii o persoana introverta si sa-ti imparti gandurile cu o persoana extroverta. De aceea ca niciodata nu spui pana la urma. De aceea ca intotdeauna este loc pentru mai mult, iar pentru tine si bucatica ceea care ai pus-o pe masa e un act de eroism. Extrovertul, insa, intotdeauna spune prea multe. Si are prea multe emotii. Si se improasca cu ele. Si te scoate din sarite, pe tine, introvertul.

Eu de multe ori ma gandesc cum supravietuim. Eu geloasa si maniacala, foarte stricta cu mine insami si cu oamenii care ma inconjoara si ea – indulgenta, inteleapta, cu un gust pronuntat pentru sacrificiu si dorinta nebuna de dragoste. Noi, insa, supravietuim, asa cum numai cuplurile in care oamenii se iubesc cu adevarat pot sa supravietuiasca. Prin multa comunicare, prin prezenta, prin acceptare, prin tacere si luare de distanta. Asta e formula unei relatii de lunga durata. Poate nu perfecte, dar trainice. Si apoi, perfectiunea e atat de plictisitoare.

 

 

3 gânduri despre „Un cuplu bizar

  1. O fi perfectiunea un soi de plictis,dar tot tinzi la ea,orbeste,idealista intru impacarea cu sinele tau… genul de foarte tu si foarte el,sub,supra-eul,zii cum vrei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s