Lirica de toamna

Mi-am cumparat o mana de flori in drum spre lucru. Cu banii pentru tigari. Apoi, trecand pe langa Aleea Clasicilor, mi-am dat seama ca e prima zi a ultimii luni de toamna. Si ca e primavara. In suflet. In cer. Sub cojocelul meu artificial.

Si ce daca am alergie la flori? La foarte multe flori. Si acest buchet, de un violet fragil, va sta foarte departe de mine, exilat pe un geam, privind cum trec troleibuzele pe Banulescu-Bodoni. In schimb, o matusica s-a facut cu 20 de lei in buzunar, iar eu am fumat cu vreo 10 tigari mai putin. Si viata s-a schimbat. Acum.

***

Cand am iesit din bloc, Ilinca ma astepta cocotata pe geam, cu nasul lipit de sticla rece. Tinea in mana o cutiuta de la iaurt, in care plantase cateva seminte de chiparus iute. Saptamana trecuta au iesit patru firicele verzi din cele cateva grame de pamant. Asta a fost una dintre primele lectii de viata pe care Ilinca a inteles-o. Trebuie sa astepti. Sa ai rabdare. Si totul va veni. La timpul sau. Nici mai devreme, nici mai tarziu. Iar daca nu va veni, insemna ca semintele au fost putrede.

***

La sfarsit ar trebui sa vorbesc despre dragoste. Pe aceasta nota lirica se termina orice text. Mai ales un text scris in dimineata primei zile a ultimii luni de toamna. Azi, insa, voi lasa horoscopul sa ne vorbeasca despre ceea ce ne face oameni. Nu ca animalele nu s-ar iubi. Insa, asa ca oamenii inca nimeni n-a reusit sa-si complice viata. Si totul pentru a scrie poezii si statusuri dramatice.

Eu sunt balanta.

Aflata in Balanta in primele trei saptamani ale lunii noiembrie 2012, Venus isi revarsa asupra ta toata gratia si puterea ei de seductie.

Farmecul, senzualitatea si pornirea de a-ti exprima sentimentele atrag ocaziile sentimentale. Imprejurarile favorabile sunt create si de dispozitia ta vesela si optimista, de tendinta de a socializa mai des, de a iesi, de a intalni mai multa lume.

Nevoia de interactiune si comunicare este subliniata pana pe 17 noiembrie 2012 si de pozitia lui Marte, stapanul casei cuplului Balantei.

Ai, asadar, o perioada vie, colorata, favorabila iubirii, casniciei, prieteniei, relatiilor, in general. Ea se intinde pana pe 22 noiembrie 2012, cu un dinamism accentuat pana pe 17.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s