De exemplu…

De exemplu, copilul se urca in cap fara scara, in timp ce mama lui este bolnava si are nevoie de liniste, caldura si ceai cu miere. Copilul e avertizat o data. Nicio reactie. Copilul vrea atentie. Anume azi. Anume cand mama lui e cu bronsita, in plina panica de om ipohondric, gata sa se intinda si sa-si puna mainile pe piept. Copilul e avertizat a doua ora. Que dalle, vorba lui taica-sau. Copilul continua sa sfredeleasca creierii mamei, care a indraznit sa se imbolnaveasca prima data in ultimile cateva luni. Orice discutie devine inutila. Copilul a trecut pe „Ignore” si „Next”. A treia avertizare. Deja tipata, cu restul de voce ramasa. Prin bucuria ca, in sfarsit, a scos-o pe mama de pe fix, copilul a simtit, totusi, pericolul si, strecurandu-se printre use, a reusit doar sa mai bodoganeasca ceva si sa-i arunce mamei, debusolate de-a binelea, o privire obraznica si invingatoare. Aici rabdarea mamei a plesnit, impreuna cu bronsita cu tot.

Maine copilul va merge la lectia de engleza fara mapa cu fermoar cu niste printese debile desenate pe ea. Si fara penar. Ele au fost sacrficate, in loc de fesele tiranului de apartament.

Cine a spus ce e usor sa cresti copii?

***

De exemplu, barbatul viselor. Frumos, elegant, grijuliu. Unul din barbatii ceea, care daca ar putea ar pasi in locul tau, numai sa nu-ti obosesti piciorusele, pe care el seara le va masa cu ulei de floare de portocal. El e perfect. Pana in ziua in care descoperi ca nu-ti raspunde niciodata la intrebari. Iata are omul asa un defect. Defect enervant, exasperant, obositor.

Mai bine nu ti-ar deschide usa la masina. Sau nu ti-ar lega sireturile la ghete.

Cine a spus ca e usor sa iubesti un barbat perfect?

***

De exemplu, trei femei tinere si frumoase la un pahar de Merlot. Una dintre ele poarta in portofel buletinul de identitate, in caz ca nu-i vor da cafea irlandeza (unii barmeni sunt prea corecti). In total patru copii. Unul dintre ei e acasa cu o bucata din poseta mamei sale. Al doilea, detine secretul aflarii ultimului ruj cumparat de femeia care i-a dat viata. Celui de-al treilea nu-i pasa de nimic, in afara de cu ce o sa se incalte maine dimineata si ultimile desene de pe Minimax. Al patrulea, alearga vesel printre picioarele celorlalti vizitatori. Mama a prevazut acest moment si si-a pus rochie lunga.

Fiecare iesire e un mic razboi castigat.

Cine a spus ca e usor sa fii femeie frumoasa?

Un gând despre „De exemplu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s