Despre tata

Aseara am vrut sa fiu fata tatei. Sa fiu alintata, dojenita, sa ma astepte cu masina undeva in oras, sa-mi spuna ca noul meu iubit e un ratat, sa-mi bage discret 200 de lei in geanta. Dorinta era atat de mare, incat nu am putut adormi pana in zori. Sunt nopti cand amintirile, durerile, esecurile ies la suprafata si nu ma lasa sa visez cu ochii inchisi cum ma voi plimba de mana cu tine.

Cand eram mica credeam ca tata seamana cu Freddie Mercury. Si nu, nu seamana. Era doar o ideea de-a mea. Poate din cauza ca ambii purtau mustati.

***

Tata a plecat din viata mea cand aveam 15 ani. Sau poate mai devreme. Cand intelesesem ca e mai bine sa traiesti fara tata. In casa e mai liniste. Si instinctele de autoaparare sunt in repaos.

Eu am fost si raman fata tatei. Cel putin, la nivel de Cosmos. Am luat atat de multe de la el, incat sunt zile cand mi-i frica ca nu voi putea duce tot acest bagaj de om visator, schimbator, infidel si intotdeauna dornic sa fie in centrul atentiei. Tata era axa imprejurul careia sa invartea orice petrecere, iar casa noastra era un ring de dans.

Noi ambii suntem nascuti toamna. El in prima zi a primei luni. Eu in prima zi a celei de-a doua luni. Ce coincidenta. Noi intotdeauna am avut ce sa ne spunem. Doar ca eu intr-o zi am incetat sa vorbesc. Si el n-a insistat. Sau poate a fost exact invers.

Dupa ani si ani, eu l-am iertat. E un lucru pe care l-am invatat odata cu varsta. Sa iert. Sa inteleg. Sa vad in oameni doar partea frumoasa. Sa le dau sanse. Nu una, nu doua. Multe sanse.

Acum am si eu un tata. El a aparut printre contactele din telefonul meu mobil. El este o prezenta luminoasa in viata Ilincai. El este cel care nu cere explicatii. Care imi trece cu vederea indispozitiile si vesnicile schimbari din viata personala. El, insa, nu este aproape. Iar eu sunt un om care-i tine pe toti la o distanta prea mare pentru ca ei sa poata simti nevoia mea de dragoste.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s