Lecturi varatice

Vara incepe anotimpul lecturilor. Nu ca nu as citi primavara, toamna sau iarna, doar ca vara cititul imi pare mai dulce, mai pasional chiar, el devenind un act de iubire pentru care imi rezervez, zi de zi, ceva timp. Ma pregatesc, ma fac frumoasa, imi aranjez locul si imi astept autorul ales la o cafea, la o vorba, la un gest tandru. Da, eu sunt nebuna indragostita de fiecare scriitor pe care il citesc. Si dupa fiecare carte incheiata am nevoie de cateva zile de reculegere. Nu pot sari dintr-o relatie in alta.

Vara aceasta e mai speciala. Sunt in sfarsit libera sa-mi petrec zilele asa cum imi place. Vara aceasta voi citi ceea ce nu am reusit sa citesc in ultimii 2 ani. Carti incepute, amanate, uitate. Acum le voi aduna pe toate si le voi duce la capat.

Vara aceasta si Ilinca mi se alatura. Pentru ea, insa, lectura nu a devenit inca o necesitate. Dar va invata. Are si ea o lista mare de lecturi pentru vacanta. Poezii, povestiri, povesti. Acum incepem ziua cu o ora de lectura. Obligatoriu. Aici chiar insist.

Iunie va fi luna in care imi voi incheia aventura cu Somerset Maugham. Iubitul Somerset Maugham, pe care l-am descoperit din primii ani de facultate. Apoi va urma Chira Chiralina de Panait Istrati, o carte pe care mama mi-o recomandase de pe timpul liceului, dar pe care am gasit-o abia acum 2 ani. Urmeaza, Jack Kerouac cu On the Road, prietenul meu cu care ma vad zilnic la o cafea si care imi tine de urat in clipele cand o astept pe Ilinca sa iasa de la dansuri. Pe Kerouac l-am visat inca din anul patru de facultate. La desert il las pe fascinantul George Orwell cu Down and Out in Paris and London, o carte extraordinara in care autorul vorbeste despre anii petrecuti la limita saraciei in lumea subterana a Parisului si Londrei. Abia astept intalnirea noastra! Ludmila Ulitkaia e ciresica de pe tort. Ea ma asteapta cu o culegere de povestiri scurte, realiste, pe alocuri tandre, pe alocuri dure. Imi plac femeile care scriu!

Pe langa acest teanc de carti, sunt deschisa recomandarilor, imprumuturilor si dragostei la prima vedere. Stiu ca nu voi rezista si-mi voi cumpara ceva nou de Haruki Murakami. La fel stiu ca buna mea prietena tanti Nastea se va tine de cuvant si ma va lasa sa gust din Brida lui Paulo Coelho. Intre timp, voi calatori nitel prin Olanda, iar acolo ma asteapta doua carti pe care le cumparasem inca in martie si dupa care tanjesc la fel ca dupa un om drag.

***

Lecturi placute, dragele mele!

PS: Despre lista Ilincai scriu maine.

5 gânduri despre „Lecturi varatice

  1. Anna Gavalda „Hunting and Gathering” – mi-a placut enorm cartea, am citit-o intr-un suflet.
    Amelie Nothomb „Cosmétique de l’ennemi” – te arunca dintr-o extrema in alta si o recomand din tot sufletul. Se citeste in citeva ore, asa ca e potrivita pentru o duminica dimineata la o cafea (sau doua).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s