Notă: Cand parintii merg in clasa intai

Dupa euforia primelor doua zile de scoala, Ilinca a trebuit sa infrunte realitatatea. La scoala se merge in fiecare zi, nu se lipseste fara motiv, se dau teme pentru acasa, mama nu face temele si dimineata oricum trebuie de mers la scoala, chiar si cu temele nefacute. Respectiv, trebuie de infruntat rusinea.

***

Ilinca descopera toate aceste realitati pas cu pas. Dimineata, cand isi da seama ca nu stie ce lectii are, la scoala, cand descopera ca invatatoarea CHIAR verifica caietele si dupa-amiaza, cand imi tipa in telefon ca ea SE JOACA si ca nu ARE TIMP sa faca temele. Apoi, seara, cand declara furioasa, ca ea maine la scoala NU MEGE, maine ea merge la gradinita. Si s-o lasam in pace!

***

Intre orele de Muay Thai, caietele in patratele, ghiozdanul mare si roz, firele mele de lana, iesirile noastre pe bicicleta, servici – m-am pierdut putin. Parca m-as duce si eu la gradinita, pe vreo luna-doua.

Anunțuri

Un gând despre „Notă: Cand parintii merg in clasa intai

  1. da cel ce te-aude….te citeste, mai bine-zis.
    Stau uneori la servici si imi imaginez cum vine mama, deshide usa si zice „se poate s-o iau pe Stela acasa”, si ma ea acasa, ca la gradinita!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s