Azi vacanta ia sfarsit!

Ilinca, la 11 luni, in Aeroportul din Paris

 

Sunt foarte emotionata. Ma asteapta o noapte mai speciala. La ora 3, spre dimineata, aterizeaza avionul care o aduce pe Ilinca.

Regasirile noastre sunt intotdeauna un test pentru mine. Si pentru ea. Pentru mine, deoarece cele 3,5 saptamani petrecute fara fata mea, ma transforma intr-un om nebun. Frumos de nebun. Cand pleaca Ilinca, viata se schimb. Ea devine o altfel de aventura. Aventura unei femei tinere, insetate de intalniri, descoperiri si aer proaspat. Dispare orice regula, totul devine posibil, distantele se micsoreaza, credinta in miracole se tripleaza, libertatea pulseaza in tample, gata sa erupa intr-o explozie de proportii uriase.

Ilinca trece si ea prin transformari si experiente. Inlocuieste cuvintele romanesti cu cele frantuzesti. Vine cu o mimica noua, cu exclamatii exotice si un comportament diferit. E cu mult mai linistita, visatoare. Uneori se intampla sa refuze sa vorbeasca. Deoarece i s-a parut vacanta scurta. Deoarece crede ca noi, parintii ei, suntem nedrepti ca traim asa cum traim. Deoarece „acolo” este piscina. Si mai sunt cei doi verisori ai ei. Si marea e aproape.

Primele zile dupa revenirea ei sunt mai grele. Se adapteaza incet. Nu stie cum sa povesteasca despre vacanta ei. Emotiile o invaluie, iar dorul de familia ramasa departe o abate din rutina ei zilnica. Trec, insa, zile si Ilinca redescopera viata de aici. Vecinii, prietenii, desenele animate, cartile.

***

Aceasta vacanta a devenit o necesitate. Pentru ambele. Eu o astept ca pe o gura de aer proaspat. E o perioada in care ma redescopar dincolo de hotarele mama-colega-fiica-om exemplar. E timpul in care imi numar atuurile, imi adun puterile si imi pun pe policioare visele.

Ilinca, ca orice copil, asteapta vacanta ca pe o escapada. O aventura in lumea mare, dincolo de casa parinteasca, dincolo de reguli, regim si asteptarile mamei.E un timp in care creste rapid, alintata de un aer nou, de mancare delicioasa si oameni care o adora.

***

De fiecare data, cand ma pregatesc de revenirea Ilincai, imi promit ca voi fi o mama mai buna. Mai prezenta, mai toleranta, mai atenta. Nu stiu daca in toti acesti ani mi-a reusit sa schimb ceva dupa regasirile noastre. Asta este intrebarea pe care ii voi pune-o ei peste cativa ani.

Un gând despre „Azi vacanta ia sfarsit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s