Un raspuns pentru copilul meu

Daca Ilinca m-ar intreba ce e cel mai important in viata, i-as raspunde – dragostea. Si sunt sigura ca ma va intreba. Deoarece acum, cat sunt inca mici, oamenii nu se tem sa puna intrebari esentiale. Pentru ei totul urmeaza sa fie descoperit, trait, gandit, verificat. Copiii au inca timp sa inteleaga.

***

Daca dragoste nu e, nimic nu e. Si orice s-ar face, oriunde s-ar merge – scopul este unul – sa gasim dragostea. Dragostea care, de multe ori, ne-a fost data cu tsaraita in copilarie. Sau nu ne-a fost data deloc. Dragostea pe care am cautat-o cu lumanarea cat am fost adolescenti si din cauza careia mai nu am aprins casa. Apoi, dragostea pe care ni s-a parut ca am gasit-o, odata cu primul barbat/ prima femeie. Si care n-a fost sa fie.

Si asa din zi in zi. Din an in an. Sunt momente cand ne pare ca, uite, am prins-o de poale, o tinem cu toate fortele, ba, se mai intampla sa ne luam cu ea la tranta. Poate, poate va sta cu noi…Ea insa are alte planuri, alte locuri de vazut, alti oameni de intalnit. Iar noi ramanem. Cu gust amar in gura. Si aceeasi inima mica, fragila. O inima – care de atata asteptare, de atata dor de ceva ce n-a avut niciodata, dar pentru care simte ca are un loc gol, neocupat – e gata sa apuce campii, sa rastoarne munti, sa treaca mari. Si oceane de indiferenta.

***

Cand Ilinca imi va pune aceasta intrebare, voi sti cum sa-i raspund. Am s-o incredintez ca dragostea poate fi gasita. Chiar daca vor trece cativa ani buni pana va da de ea. Chiar daca o va gasi la o margine de drum, obosita, chinuita si plina de praf. Va fi dragostea pe care a cautat-o. Iar pentru a-i usura cautarile, voi avea grija sa-i pun in buzunar o bucatica din dragostea mea, dragostea de mama, pe care o port intotdeauna cu mine, invelita intr-un batistuta alba, curata, cusuta de partea interioara a vestei, chiar in dreptul inimii. Am grija de ea, de frica sa nu fie alterata de false asteptari si de exigente absurde. Cultivate cu atata pricepere de toti parintii care au uitat sa iubeasca.

foto: David Thunander via surferdude182

6 gânduri despre „Un raspuns pentru copilul meu

  1. CE VREAU SA-I DARUI COPILULUI MEU | tanti Nastea

  2. Diana dragostea e ça un foc pe timp de ploie …ai grija ca focul tau sa nu se stinga niciodata..;) un wekeend frumos sa aveti..

  3. Stii, vreau sa scriu cite ceva la aproape fiecare articol, asa mi se lipesc toate de suflet.
    Intr-adevar totul e pentru si despre dragoste in viata, doar ca uneori (sau de multe ori) uitam acesc lucru si ne lasam trasi la o parte si descoperim ca am uitat esentialul, ca facem si tindem spre ceva ce nu se merita, spre ceva ce nu e dragoste.

    • exista un mic test. atunci cand gasesti dragostea iti dai seama ca nu mai cauti nimic. si doar atunci poti lucra cu adevarat si, in genere, face tot ce vrei.

Lasă un comentariu