Buna dimineata!

Cunosc un om care in orice ora a zilei se saluta cu „buna dimineata!”. De cate ori il intalnesc, automat il intreb „Ce mai faceti? Cum va merge?” Apoi, brusc, imi musc limba. Intrebarea mea este de prisos. Deoarece omului ii merge bine. Chiar daca cineva ar crede ca nu e neaparat precum sustine el, cu un zambet de milioane, pe fata lui de barbat trecut de 50 de ani, eu vreau sa-l cred.

Ah, ce-mi plac acesti oameni care nu se incrunta de fiecare data cand te aventurezi sa-i intrebi „cum iti merge?” si iti raspund zambind ca „totul e minunat, viata e frumoasa, iar fiecare dimineata e promisunea unei zile mai bune”!

Sunt , insa, si din astia care se tem sa recunoasca ca totul e ok, ca sunt vii, relativ sanatosi si ca acest fapt este deja o victorie. Ei se vaicara intr-una. Ei nu au bani. Sunt cei mai bolnavi. Partenerul lor de viata e un betiv. Sau partenera e o descreierata. Copiii – niste erori a naturii. Si toate aceste reactii chiar daca le merge bine, iar copiii lor nu sunt cei mai pierduti. Pentru ei primul gand de dimineata este „of, las’ ca si ziua asta se va termina odata…” Se va termina, cu siguranta. Si dupa? Ce va fi dupa? O alta dimineata. O alta zi, exact ca precedenta. Si asa pana la capatul vietii. O viata petrecuta in vaicareala, spaima sa nu afle vecinul sau ruda ca iti merge destul de bine. O viata in care ai uitat sa spui copiilor cat de mult i-ai asteptat pe lume si cat de mult i-ai iubit. O viata in asteptarea serii.

***

In fine, oameni buni! Buna dimineata! Chiar daca e amiaza deja. Si, faceti un lucru bun: inchideti ochii si promiteti-va ca din aceasta clipa si pana la sfarsitul vietii fiecare dimineata va fi promisiunea unei zile mai bune. Iar daca cineva va va intreba „Cum va merge” – sa zambiti larg si sa spuneti „Foarte bine!”.

foto: food to heart

2 gânduri despre „Buna dimineata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s