Vacanta neplanificata

Omul din mine protesteaza. Femeia din mine tace, ascunsa rusinata dupa firul de par de care s-a tinut viata ei in ultimile doua saptamani.

Ei, viata este prea tare spus. Fie, inlocuiesc viata cu liniste, echilibru, stabilitate, capatata cu atata greu, ratiune, bun simt, integritate morala. In fine, tot ce am adunat, pus cap la cap, fir la fir, bob la bob in ultimul an.

Femeia cand vrea – poate. Poate orice. Isi poate pierde capul de buna voie, apoi aduna pe bucatele ramasitele de ratiune imprastiate pe o raza de 500 de km. Si apoi, de ce nu ai ceda celui de-al doilea impuls? Il neglijezi pe primul, iti justifici noaptea nedormita de atata emotii si proximitate de neiertat, printr-o cafea inoportun de tardiva. Apoi te lasi dusa de val. Un val care vine si te ia cu violenta, te arunca pe mal, te mangaie, te alinta, apoi iar izbucneste cu furie. Un val care se ascunde doar in sufletul tau. Sufletul celuilalt e o mare linistita. Intre doua furtuni.

Oricum nimic nu dureaza. Iti repeti asta ca o mantra. Oricum nimic nu dureaza. Iti inghiti kilogramul de lacrimi care navalesc cu viteza unui tsunami. Te tii demna, tare, putin ironica. Ca esti om matur. Cresti alt om. Nu poti fi o smiorcaita.  „Da, pa, pe curand…” Suna-ma cand esti in…”

***

Vecinul din tren e cel mai bun confident. Numai el are privilegiul sa adoarma in ritmul plansului unei femei. E si cel mai corect. Se trezeste in zori, isi strange grijuliu albiturile, se incalta atent si paraseste trenul. Impreuna cu taina vecinei sale.

2 gânduri despre „Vacanta neplanificata

  1. sa vezi, am inteles ca am crescut in ultimii ani. am trecut deja peste. cu doi ani in urma, intr-o situatie asemanatoare, mi-a luat mai mult timp. sunt foarte optimista in privinta necugetarilor ce urmeaza :)

  2. Esti suficient de femeie ca sa vrei si sa poti. Suficient de desteapta ca sa traiesti intens clipa si sa taci. Suficient de puternica incat sa faci haz de necaz si sa treci peste. Si suficient de nebuna si frumoasa ca s-o repeti, daca simti nevoia. Este suficient de orb pentru a nu recunoaste comori. Si, probabil, fuse suficienta nepotrivire de moment…

    Ce sarbatoare a fost in sufletul tau, in zi de sarbatoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s