Kate Moss in interpretare libera

Ilinca si-a pus rochia primita de la bunicii care traiesc intr-o tara mai mare decat Moldova. E asa cum ii place: roz, cu paiete, volanase si un sir de flori din sifon, cusute de-a lungul decolteului. A incaltat o pereche de pantofi de un rosu bogat, cu un toc ce ii permitea sa se tina ferches, fara sa pateasca rusinea unei caderi monumentale.

– Ce bine ca mama nu-i poarta…se gandea ea.

O domnisoara mai are nevoie de manusi, poseta si evantai. Zis si facut. Manusile negre ale bunicai, putin uzate, prea groase pentru canicula de afara, au completat tinuta sa de „tsatsa care iese in oras”.

– Mmmm, sunt atat de eleganta, a mornait ea, in timp ce se invartea in fata oglinzii, pe care ramasese sirloaie de produs de curatat sticla, inca de la ultima sa tentativa de a o ajuta pe mama.

Poseta a fost cea mai usoara alegere. Si cum putea fi altfel, cand ai in fata o minune din lac rosu, cu o catarama aurita? Evantaiul, roz si cu paiete, a pus un punct gros, mare si stralucitor tinutei atat de minutios completate de demoazela de 7 ani.

– Mama iti place? E groaznic nu-i asa?

Ilinca si-a invatat lectia. Ea a inteles ce nu-i place mamei. Respectiv, a inteles unde e limita bunului gust. Acum, nu scapa nicio ocazie s-o socheze.

Ilinca a decis. Cand va creste mare va fi Kate Moss.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s