Retete pentru fericire

Stateam saptamana trecuta in baie, cu periuta de dinti in gura si, nu stiu cum, nu stiu de unde, m-a pocnit in cap adevarul despre viata. Banal. Vehiculat. Neglijat. Totul e trecator, fragil, efemer. Ca nu stiu daca voi mai exista la toamna. Chiar daca planific sa-mi cumpar o masina de cusut si sa plec pentru o saptamana in Italia.

M-am intrsitat. Mi s-a facut rau chiar. Eram ametita, ca dupa o palma de barbat zdravan. Am trait ca hipnotizata cateva zile. Derutata.

***

Acum invat sa ma trezesc in fiecare dimineata si sa-mi promit sa traiesc ziua frumos, deoarece…cine stie?

Acum, dimineata imi pieptan parul si, odata cu el, creierul. De ganduri urate, de griji inutile, de amintiri si regrete obositoare. Incerc sa reprim asteptarile nemotivate, incerc sa fac fiecare pas constient, cu daruire si incredere. Si trebuie sa recunosc ca e greu. E greu sa nu ma lamentez intr-una, sa nu aman, sa nu fiu morocanoasa, certareata, sa nu-mi supar copilul care, uneori, uita de orice masura.

Transformarea fiecarei clipe in ceva frumos si pozitiv cere o munca enorma. Si e paradoxal. E paradoxal, ca noua, oamenilor, ne este mai usor sa fim in dusuri rele, nemultumiti, lenosi, lasatori, nefericiti. E paradoxal de cat efort e nevoie pentru a gasi in orice moment din viata bucuria de trai. Si asta e cea mai grea munca pe eu am facut-o vreodata.

***

Pentru a va inspira sa nu amanati totul pentru mai tarziu, sa intelegeti ca nimic nu e mai real decat clipa in care va aflati si ca orice alta clipa nu e decat un gand, copiez aici un text dintr-o cartulie „Retete pentru fericire” de Ken Keys, Jr. si Penny Keys (venita prin posta de la un om special).

Nu ai decat momentul de acum. Ziua de ieri aduna doar praf in filele creierului tau. Iar ziua de maine nu este decat un gand. Nu va fi nicodata „maine”! Cand vine „maine” ea va fi mereu „acum”. De aceea, momentul de acum este „etern”. Nu renunta la fericirea momentului de acum, gandindu-te ca totul va fi mai bine maine. Nu a fost si nu va fi. Acum este! Acum este tot ceea ce ai avut vreodata. Fericirea amanata poate fi fericirea pierduta.

PS: fotografiile le-am facut azi dimineata, floriele le-am cules in drum spre lucru (un buchetel de mai mare dragul).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s