Si noi am putea asa!

Eu nu mai maninc prin localurile noastre. M-am suparat pe ei si pe servisul lor. M-am saturat de aceleasi incaperi cu acelasi design. Neaparat cu etajere pe care sunt insirate colectii de vechituri. Cu treaba sau fara. Sau localuri care se numesc falnic „patiserii frantuzesti”, cu interioare dubuioase, kitsch-iose, cu 17 stiluri amestecate, suprapuse si cu chelneri care nu neaparat stiu ce-i aia „espresso”.

***

Eu dorm si vad la noi un proiect gastronomic de genul celui pe care l-a lansat echipa de la „Outstanding in the field”. Tin minte, cand am dat de el pentru prima data, am ramas cu gura cascata. Literalmente. Cateva zile am vorbit doar despre „cum americanii ies in camp si maninca la fel ca intr-un restaurant, doar ca mai bine”. Si despre ideea lor genial de simpla. Pentru mine a fost o revelatie, o surpriza, un lucru atat de frumos si de neasteptat, incat mi-am zis ca si la noi trebuie importat cu orice pret.

Aici fantezia mea s-a oprit. Asa cum se intampla, de obicei, la oamenii cu multe idei, putine resurse si o carenta de perseverenta.

***

„Oustanding in the field” a fost fondat de un singur om in 1998. Acestui om, pe nume Jim Denevan, i s-au alaturat inca 3. Ca peste zece ani, echipa „Oustanding in the field” sa numere oameni de pe ambele Coaste ale SUA si Europa. Pe an, acesti entuziasti si indragostiti de tot ce iese dintre patru pereti, organizeaza 90 de „mese festive”. Au facut de sapte ori turul SUA, in micul lor autobuz rosu. Au ajuns si la Florenta (Italia). Iar in 2011 planifica sa intinda masa peste tot in lume.

***

Pofta buna!

foto: http://www.google.com

2 gânduri despre „Si noi am putea asa!

  1. toti cred asa…eu, insa, bag mana in foc, ca daca se porneste asa o treaba si la noi,ar exista minimum 20 de comeseni la un eveniment. nasc si la moldova oameni :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s