Tol, tolisor

Hei, copii cu bunici de la tara! Voi mai aveti asa toluri? Eu cunosc oameni care se dau in vant dupa asa ceva. Bunica mea a fost prevazatoare, stia ea ce stia despre tendinte in design si mi-a pastrat ca zestre un valatuc taaare mare de tol dungat. Al meu este dominat de culoarea albastra, mai aveam o bucata rosie, dar cineva mi l-a furat din fata blocului, cand l-am scos la aeresit, uitand sa-l iau la timp. Varianta aceasta alba mi se pare formidabila!

***

Aceste toluri sunt relativ usor de tesut. Lucrul cel mai migalos se face inainte de procesul teserii. Mama pana acum, dupa vreo 40 de ani, ofteaza cand o rog sa-mi taie stofa in cordele si s-o lege. Ea imi povestea ca toata copilaria, seara de seara, taia cordele si le cosea, cap in cap si de atunci aceasta ocupatie i se asociaza cu o corvoada de care nu ai cum sa scapi.

Eu m-as apuca acum cu mare placere de tesut toale din cordele. Imi lipseste, insa, razboiul de tesut si nu prea stiu de unde as putea face rost de unul mic, dar eficace.

sursa foto: http://www.poppytalk.com

6 gânduri despre „Tol, tolisor

  1. De-ai sti cate gheme de-astea de cordele am facut si eu in copilarie, Diana!…

    Si noua ne-a pastrat bunica lui Valsis velinte de lana, tesute de ea la razboi. Din pacate, fiind de lana, in ciuda efortului, au fost greu de pastrat de-a lungul anilor, fara a fi roase de molii pe ici, pe colo…

  2. Hihihi am si Eu unul de la piata si e la bucatarie;) mi-ai dat o idee tare buna ;) cand revin acasa merg la tara si-mi iau zestrea de toluri ;)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s