Rezist, impletesc, respir, traiesc, cresc flori

Candva vroiam sa fac armata. Apoi, visam sa ajung reporter de razboi. Acum nu mai vreau atat de mult sa fac armata. Reporter de razboi inca mai vreau sa fiu. Sunt pusa pe lupta si rezistenta. De orice fel. Incepand cu divrese contraziceri de opinii si idei, numai de dragul incaierarii, si terminand cu lupta purtata cu vecinii care lasa mucurile de tigara pe palier.


Mai nou, am descoperit rezistenta prin ecologie si arta. Eu nu stiu sa desenez, asadar graffiti-ul nu este pentru mine. Eu, insa, am maini si picioare si pot sapa. Am 20 de lei si pot cumpara 6 pachete de seminte sau 4 rasaduri diferite. Le pot planta in locuri triste pe langa care trec zilnic.

***

Mai stiu sa crosetez si sa impletesc. Si, la fel ca toata lumea care impleteste si croseteaza zilnic (sau aproape zilnic), imi raman zeci de ghemulete de lana si ata, aparent inutile. De dragul acestor ghemulete si alte resturi de material impletit, a fost inventata guerrilla knitting, cea mai nastrusnica metoda de amenajare a spatiilor urbane, alaturi de guerrilla gardening.

Doua activitati de partizanat, de organizat pe timp de noapte sau dis-de-dimineata, pentru a infrumuseta orasul intr-o maniera ludica, ecologica si ieftina.

De azi am inceput sa trec in revista locurie posibile care au nevoie de un tratament intensiv prin culoare. Evident, voi incepe cu blocul in care locuiesc si trista curte ce se intinde in fata. Acolo avem un teren de joaca partial dezmembrat si ruginit, stalpi jerpeliti si cativa copaci. Aceasta curte, strabatuta zilnic de toti locatarii, indiferenti la mediul in care isi petrec viata, are nevoie de un total make-over, pe care il voi initia eu.

***

Potentialilor camarazi de lupta, pot sa le recomand sa treaca pe la Magda Sayeg, amiralul bombelor de lana, si sa ia o doza buna de isnpiratie.

magda sayeg in plina actiune/http://loleshandmade.blogspot.com/

Aceasta tanara femeie, mama a trei copii, tine un magazinas in orasul Houston, Texas, dar se gandeste sa-l inchida pentru a se dedica in intregime promovarii artei in afara peretilor unei galerii si, mai ales, scoaterea ei in strada.

***

Datorita unor oameni ca Magda, orasele devin mai umane, mai colorate, mai optimiste. Cand vezi in fata un stalp galben-verde-rosu-albastru uiti pe loc de badarania societatii in care traiesti Viata devine mai colorata. La sensul propriu.

***

Inspiro: OutdoorKnit, KnitSea, STICKKONTAKT, PurlInterrupted, GuerrillaKnitting on Flikr.

sursa imagini: http://www.google.com, http://www.ladiesfancyworksociety.com/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s