Comori

Comori

Henri Mattise inlantuit

Ceaiul de la ora 5

Mai tineti minte ce faceau mamele noastre in timpul pauzei de masa? Cei care vor raspunde ca mancau, nu s-au nascut la timpul potrivit. Mamele noastre in timpul mesei stateau in rand dupa crenvusti, draperii, ciupici, stofa, sapun, becuri, detergent si alte bunatati, aduse de la mistica „baza” doar o data pe luna.

Ei, acum traim bine merci si in timpul pauzei de masa ne permitem sa mancam. Eu insa am decis sa ma inspir din tineretea mamei si sa-mi dedic amiza umplerii casei cu obiecte pretioase. Dupa cum am mai scris aici, sunt o pasionata a pietelor si magazinelor second-hand, a podurilor pline cu reviste vechi si prafuite si a babutselor care isi vand agoniseala. Pe cele din urma  le apreciez cel mai mult si nu ma targuiesc niciodata, deoarece stiu ca cei 20 de lei ai mei le poate ajuta sa o mai duca 2 zile. Asadar astazi, m-am tinut de promisiunea data ieri si am iesit la vanatoarea de comori. In 20 de minute m-am despartit de 120 de lei, insa m-am facut cu 2 volume minunate, ca si design si continut a cartii „Henri Matisee, roman” de Aragon, o editie ruseasca din anul 1978, o carte despre viata lui Esenin, o basma foarte colorata din lana (pentru colectia mea, despre care voi scrie intr-o zi) si o zaharnita nou-nouta si MINUNE! anume ea lipsea din servciul de ceai pe care l-am scos de la naftalina.

Toate aceste bucurii le-am gasit la piestisoara improvizata pe trotuarul de pe str. Aleco Russo, chiar peste drum de statia „Pan-Com”. Dar, asta nu e tot! Am de gand sa cutreier toate pietisoarele de acest fel in cautare de comori, iar peste 10 ani voi vinde o parte din ele in magazinasul meu de pe Coasta de Azur.

7 gânduri despre „Comori

 1. Cel mai important era… caietul de vise! Acum stiu ca el va fi umplut cu imagini si cuvinte care se vor implini in timp. Traiesc o mare bucurie!! Multumesc, Diana.

  • Ca sa vezi, Isis, abia saptamana acesta am inceput sa scriu in caietul de vise. Pana acum statea cuminte si astepta. Tot ma faceam ca nu am timp :) Acum, am inceput sa-l completez, desi e foarte greu sa indraznesti sa visezi…Cat e de straniu …

   • Fiecare lucru vine la timpul sau, Diana!

    Cat despre indrazneala, cata vreme a visa nu ne costa si nu ne doare, de ce am avea nevoie de curaj in acest sens? Eu cred ca altceva ne trebuie cu adevarat: increderea ca visele se vor implini! Pentru ca nu poti lupta pentru ceva in care nu crezi.

    Cu adresa magazinului mi-ai smuls cel mai larg zambet! :)
    Nu stiu daca e una fictiva, imaginata de tine pentru viitor sau chiar te bazezi pe o locatie reala si disponibila in afirmatia ta… dar chiar nu conteaza asta! Conteaza doar ca tie ti-e clar unde vrei sa ajungi. Vei ajunge! Ai incredere, stiu ce vorbesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s