Egali?

A doua zi dupa 8 martie, cineva in staff-ul prim-ministrului a intrat elegant in redactia noastra cu un brat de trandafiri crem si i-a impartit fetelor ramase cu gura cascata. Trandafirii erau mai „de calitate” decat cei oferiti de sefii nostri. Fetele s-au bucurat sincer.

***

A fost 8 martie toata saptamana, barbatii ne-au privit umil, au dat flori la stanga si la dreapta, iar noi am zambit nitel fasticite si oricine a vrut, a putut citi in ochii  nostri neincredere in faptul ca noi am merita ceva mai bun.

Nicio grija. De azi, dupa toata daravera cu Joe Biden, toti au uitat de femei. Vraja s-a spulberat. Am revenit la realitate. Femeia s-a intors pe pozitii in fata chiuvetei si a aragazului, in rand dupa salam si scrumbie, turtita si calcata in picioare in microbuze la orele de varf, neglijata de sot si guvernanti, cu un salariu simbolic si fara mari perspective de viitor.

***

Dragi femei, relaxati-va. 8 martie a trecut si nu veti mai fi puse in situatia de a privi cu neincredere floarea intinsa de barbatul puternic de langa voi. Lucrurile au revenit la normal.

Mai avem un an pana la urmatoarea floarea acompaniata de zambetul umil al barbatului, caruia nu prea ii pasa pentru ce au luptat femeile cu multi ani in urma de 8 martie, iar noi nu prea ne straduim sa le amintim.

***

Dragi femei, aveti un an sa intelegi si sa re-ganditi ziua de 8 martie. Sper Daniel Craig sa va inspire.

Un gând despre „Egali?

  1. Pentru mine 8 martie e doar sarbatoare a mamei. Am crescut pregatind, la gradinita si la scoala, felicitari sau un mic dar pentru mama… Ei ii uram multi ani, nu celorlalte femei… Daca asta mi-a intrat in suflet din copilarie, doar asta imi place si acum! ;)

    Am imprumutat de la tine un cantec de leagan, Diana. Pentru o mamica ce avea nevoie de odihna si desene minunate… ;)
    Multumesc de doua ori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s