A venit primavara…

Am asteptat cateva zile sa scriu despre acest caz. Nu am vrut sa fiu omul „rabat-joie”. Asa ii numesc francezii pe cei care strica cheful tuturor.

***

Fiecare moarte ma intoarce pe dos. Chiar si moartea a 7 copii, arsi  de vii in zori de zi, in casa lor intr-un orasel din Pensylvania, SUA. Auzind de asa cazuri nu ma pot linisti. In fata ochilor imi apar imagini, de parca as fi fost acolo in momentul in care totul s-a intamplat. Apoi trec prin chinurile iadului, simtind durerea celor ramasi vii. De parca eu am ingropat pe cineva din apropiati si stau la marginea gropii si privesc cum pamantul ia jumatate din mine. Apoi, incep sa reinventez viata celor ramasi…

***

Saptamana aceasta o vecina de la 6 s-a sinucis. A sarit din geamul de pe palier. A cazut chiar sub balconul nostru. Pana azi vad pata de sange. Stau cu fruntea lipita de sticla si privesc in jos. Acolo e tot ce a ramas din ea. Si o fetita de 7 ani. Nu vreau s-o judec. Desi am tratat-o in gandul meu de egoista, deprimata, alcoolica, depravata si am condamnat-o. Cum poti sa pleci atat de usor si sa lasi un copil de 7 ani in grija buneilor, care nu se stie cat o vor mai duce?

Legenda zice ca sotul i-a murit acum 2 ani si ea s-a mutat la parinti, la noi in bloc. Nu le cunoastem istoria, deoarece sunt vecini relativ noi si tot ce stiu despre ea e faptul ca ii placea sa faca scandal la  miez de noapte, cu alergaturi pe scari, tipete si amenintari. Era pasionala, putin dezechilibrata si a inceput sa prieteneasca cu paharul. Asta a zis-o mama ei la un post de televiziue in ziua tragediei.

***

La inmormantare fetita era transmisa din mana in mana, debusolata, speriata si foarte fragila. O viata de om stirbita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s