Agenda rosie si femeia puternica

In 2010, un om apropiat mi-a daruit o agenda.

***

Intotdeauna am asociat agendele cu oamenii organizati, de succes, care stiu ce vor si, respectiv, fac ce vor. Agenda era mica, compacta, cu un design deosibit. De la Londra, ce mai!

In primele zile ale lui ianuarie 2010 m-am intalnit cu un om valoros. Cineva de la care ai ce invata.  Am scos agenda pe masa, imitand gestul copilului care vrea sa se laude cu ceva, dar nu prea stie cum. Femeia din fata a deschis-o si mi-a scris cateva randuri. Un inceput bun pentru un an care a fost  unul dintre cei mai stresanti si plin de lectii din cele traite pana acum. Femeia era Nata Albot.

Nu pot spune ca agenda mi-a fost de mare folos. Uitam sa scriu in ea. Ma simteam vinovata si din cauza asta completam spatiile goale cu ceea ce deja facusem. O completam retrospectiv.

***

Anul asta, mi-am luat singura agenda. Abia in martie, deoarece nu gaseam nimic ce mi-ar fi placut. Duminica, la un iarmaroc, am gasit agenda perfecta. Mica, rosie, compacta, exact cat sa incapa intr-o geanta de femeie care mai poarta si rochii, cu pagini galbui, dintr-o hartie foarte fina. Agenda care m-a cucerit!

In agenda lipsea, insa, un personal touch. Un detaliu care ar face din ea mai mult decat un accesoriu must have pentru cineva care se vrea activ si organizat.

Si, aici apare o a doua femeie valoroasa! Mihaela Tatu! Femeia de trei ori femeie. Plina de energie, cum nu sunt nici eu la doar 29 de ani, vesela, impartind glume piparate la stanga si la dreapta, Mihaela Tatu live e la fel de interesanta ca si in televozor.

***

Azi m-am simtit ca pustoaica cea de 20 de ani, care vroia cu disperare sa se invete sa fie femeie adevarata si privea religios emisiunile Mihaelei Tatu la acasa tv. I-as fi pus o suta de intreabari, i-as fi strans mana, as fi pozat alaturi de ea, i-as fi spus cat de mut o admir ca profesionista si ca femeie, insa, timiditatea mea maladiva m-a oprit. Sunt ca si Ilinca, care se dezgheata cand deja totul s-a consumat.

Mi-a ajuns, insa, curajul s-o rog  sa-mi lase un autograf in agenda. Acum chiar nu am motiv sa nu scriu in frumoasa si fitsoasa mea agenda rosie. Multumesc, Mihaela Tatu!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s