ALL I NEED IS LOVE SAU TANTI NASTEA SE PLANGE

tanti Nastea

Cine e fiinţa din mine? Bărbat? Femeie? Înger? Demon? Leneş? Perfecţionist? Moldovean? Australian? Poate vreun „alien”?

Nu ştiu cum şi nu ştiu de ce am devenit foarte rea, m-am transformat într-o babă cârcotaşă şi o neurastenică. Ce sunt astea: hormonii sau obidele neconsumate care adunate picătură cu picătură hop, şi au umplut paharul… A, în popor se zice: „m-a ajuns cuţitul la os”.

Vreau şi eu în Amsterdam, sau în Ibiza (şi aici cu toată ruşinea recunosc că trebuia să consult wikipedia ca să văd cum se scrie corect) sau măcar la sanatoriul din Cahul. Vreau o mică escapadă. Cred că în viaţa fiecărui om vine un moment când singurul gând este „I need a break”.

Iată acum de exemplu, după o noapte nedormită ,în care am tremurat la fiecare tuşit infernal al fetiţei mele şi-i ştergeam lacrimile de crocodil din cauza unui dinte stricat, mă gândesc că peripeţiile abia mă aşteaptă când mâine vom face prima vizită la stomatolog (Doamne ajuta-ma să trec şi peste asta). Abia am finisat un material şi tot încă nu mă pot relaxa, fiindcă trebuie să mai dau ultimele indicaţii care sper că nu vor fi ignorate. Mult iubitul meu soţ s-a înverşunat într-un nou proiect al secolului (citeşte imposibil), ceva de genul „construcţia submarinei pentru pescuit” despre care o să vă povestesc în unul din articolele viitoare. Face un zgomot infernal la bucătărie, nemaivorbind de toate detaliile împrăştiate prin casă. Am impresia că dacă mai continuă vreo 10 minute aşa, o să fac puşcărie pentru omor premeditat. (El nici nu ştie ce noroc are că a încetat exact în momentul acesta). Şi ca înadins am o indigestie fără precedent. Lista mea de plângeri poate continua, fiindcă sunt în acea dispoziţie când încep să cred că 2012 este realitate şi, mai rău, au rămas doar câteva luni până la sosirea acestuia. Tot ce pot face e să mă consolez sunt visele mele erotice (da, da, da şi nu mă jenez să spun acest lucru în pofida oricărei cenzuri). Astea sunt un fel de Ibiza mea, pe care în viitorul apropiat sigur nu o vizitez.

De ce nu o fac cu soţul meu? Ei bine pentru curioşi am aşa un răspuns: „Vreau o ţară ca afară!”… deşi trebuie să recunosc că îmi iubesc foarte mult Moldova. Niciodată nu o să-mi părăsesc ţara, dar aş vrea să aibă drumuri mai bune, străzi mai îngrijite, flori o sădite oriunde, parcuri verzi şi terenuri de joacă pentru copii, arhitectură frumoasă, parcări amenajate, mai multe muzee, galerii de artă, şi distracţii în afară de karaoke, cluburi de noapte si casino-uri.

P.S. Cum crezi e posibil să „ibitizăm” moldoveanul din noi sau Moldova va rămâne Moldova oriunde s-ar afla?

3 gânduri despre „ALL I NEED IS LOVE SAU TANTI NASTEA SE PLANGE

 1. Da’ stiu ca se plange tanti Nastea! :) Eu i-as zice doua vorbe, daca-mi permiti.

  In primul rand, pentru a-ti implini un vis e nevoie de trei lucruri: dorinta mare, credinta ca-l vei realiza si asteptare. Daca spui „vreau si eu in Amsterdam sau in Ibiza”, apoi continui cu „…Ibiza mea, pe care în viitorul apropiat sigur nu o vizitez”, inseamna ca ai dorinta, dar nu crezi. Asa ca probabil- ori sigur! – nici nu vei ajunge acolo.
  Eu imi doresc sa ajungi, s-ar putea ca asta sa fie si raspunsul la intrebarea pusa. Poate ca stii povestea cu pelicanii care se hraneau cu pestele ramas la suprafata apei, in urma trecerii unor vase de pescuit. Odata ce pescuitul in zona a fost interzis, ei n-au mai avut cu ce sa se hraneasca, pentru ca nu erau invatati sa pescuiasca singuri. Specialistii au crezut atunci ca pelicanii vor disparea si s-au gandit sa aduca altii – cativa – care stiau sa supravietuiasca, pentru a repopula zona. Acestia s-au amestecat cu cei ramasi care – nesteptat! – prin puterea exemplului, au invatat si ei sa pescuiasca.
  Poate ca asta e solutia: tu si altii sa ajungeti in Ibiza, sa va „ibitizati”, apoi sa va intoarceti si sa-i invatati si pe cei ramasi. E doar o idee…

  A doua vorba a mea este „never say never”! Adica nu spune „niciodata nu o sa-mi parasesc tara”. Stii ca sunt nebanuite caile Domnului…

  P.S. Eu nu sunt cârcotasă si neurastenică. Chiar imi place sa o citesc pe tanti Nastea! Sincer.

  • Ibiza pentru mine e un fel de meka pentru musulmani, castelul de fildes daca doriti :) In viitorul apropiat sigur nu o vizitez nu pentru ca nu vreau sau am un milion de scuze, dar pentru ca nu-mi permite starea de sanatate, desi tot ce posibil ca intr-o zi as putea sa ma trezesc si sa ma pornesc in Ibiza, asa spontan :) иди знай ce mai trece prin cap unei femei gravide :) In privinta ibitizatului – nu-i o idee rea si cam cu asta ma ocup de cand ma tin minte (cel putin asa imi spun prietenii mei alaturi de care am crescut si pe care i-am educat, cel putin iubitele lor sunt fericite :)). Lectii dau pana in prezent, important e sa am urechi care sa vrea sa ma asculte. Nu zic ca „Moldova” mea e surda si fara sorti de izbanda, „Moldova mea” e tare faina, doar ca… cred ca acest „doar ca” apare la un moment dat in orice relatie, important e sa stii cum sa-l depasesti.
   P.S. exemplu cu pelicanii a fost foarte super, o sa-l folosesc in pildele mele daca imi permiteti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s