Jucarii maniacal-depresive

Jucarii mai neobisnuite

Dupa limbrici, herpes si bacili, producatorii de jucarii de plus au decis sa lanseze pe piata jucarii cu devieri psihice.

***

Citind asta,  imi imaginez o scena dintr-un magazin.

Eu: As dori o jucarie de plus mai deosebita pentru fetita mea!

Vanzatoarea: Ce preferati, o broasca testoasa in stadiu avansat de depresie sau o girafa cu dereglari bi-polare?

Eu: A, nu, nu…Ceva mai pozitiv, daca e posibil…

Vanzatoarea: Atunci un elefantel cu obsesie maniacala sau un tigru cu schizofrenie este alegerea perfecta!

***

Aceasta idee ii apartine unui neamt, care s-a gandit sa invete copiii ce inseamna toleranta pe bune. Daca un om cu dedublare de personalitate nu este tocmai un companion potrvit pentru copilul tau, atunci un animalut de plus nu-i ii va face niciun rau. Mie imi place conotatia educativa care se ofera acestor produse originale. Astfel, fiecare jucarie vine cu o carte de povesti in care se explica cum a ajuns animalutul in… asemenea hal, un dosar medical si un plan de tratament.

***

Pe http://www.descopera.ro, unde am gasit informatia, se mai spune ca Martin Kittsteiner, creatorul colectiei mai putin obisnuite, are 36 de ani, traieste in Hamburg si marturiseste ca inedita idee de a lansa o colectie de jucarii cu probleme psihice i-a venit in urma unei discutii cu prietena lui. „Totul a inceput ca o joaca, apoi ne-am dat seama ca toti copii sunt sensibili la vulnerabilitatea jucariilor, multi micuti construind ei insisi povesti in care diverse jucarii sunt bolnave si bucurandu-se sa le ajute sa se vindece”.

Printre animalele « nebune » se numara broasca testoasa Dub care este extrem de deprimata dupa ce si-a pierdut prietenii, sarpele Sly care sufera de halucinatii terifiante, oaia Dolly care are o severa tulburare de personalitate, crezandu-se… lup!, crocodilul Kroko care are fobie tocmai la… apa! si hipopotamul Lila, ce manifesta un comportament obsesiv-compulsiv.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s