De la o luni

Lion, Franta PHILIPPE MERLE/AFP/Getty Images

Berlin, Germania Andreas Rentz/Getty Images

Azi dimineata a fost o premiera in viata noastra de familie. Dupa cateva luni de iesiri din casa la o ora inumana si imposibilitatea de a fi o mama „ca lumea”, 2011 s-a inceput cu dreptul – in sfarsit am dus-o pe Ilinca la gradinita. Ei bine, pentru a pastra numai partea frumoasa a lucrurilor, voi trece peste momentele penibile, cum ar fi imbracatul si bautul laptelui. Eu oricum m-am bucurat.

***

Azi pentru mine e prima zi de lucru oficiala, dupa 2 zile de vacanta. Asta insemnand ca cele 9 ore petrecute duminica la servici (de la 15 pana la 24) nu se iau in calcul, deoarece daca dadeam dovada de o organizare mai buna, le reuseam pe toate din timp. Sau poate nu…

Acestea fiind spuse, ma uit pe geam si, cum zice Ilinca, sunt trista. Unde e zapada de anul trecut? …daca era zapada, era poate si viata mai frumoasa, si dispozitia mai buna, si Craciunul pe vechi ar fi parut ca un Craciun pe nou.

***

Iar pentru cei care sunt intr-un gand cu mine, pentru cei care viseaza la zapada, la un oras frumos, pentru cei care se trezesc din ce in ce mai greu diminetile, pentru a merge la servici, pentru cei care suportarea sefului (sefilor) a ajuns la limita, pentru cei care nu pot trece indiferenti pe langa bradul din PMAN, intr-atat de urat li se pare, pentru cei care vor sa-si scoata copiii in oras si sa le daruiasca o poveste, afisez aici cateva fotografii selectate de prin Internet.

***

Cum zice mama, la cel sarac si pisica e…curva. Eu as parafraza, la cel sarac si zapada e …galbena.

***

Berna, Elvetia Peter Klaunzer / Keystone via AP

Villers-les-Nancy, Franta Alexandre Marchi / EPA

***

Pentru final am lasat cireasa de pe tort. Un filmulet filamt „amatoriceste” la Amsterdam inainte de Craciun. Cei care au fost acolo, votr intelege probabil de ce am privit aceste secvente cu gura cascata, care treptat s-a transformat intr-un zambet larg, dovada de fericire, bucurie, neincredere si putina invidie. Noi am locuit la Amsterdam un an (prima luna nu departe de locul unde s-a filmat), dar nu am avut noroc de asa zapada. Uite asa vreau sa fie si la noi!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s