Ce-mi doresc eu mie…

Cand eram tanara si credeam inca in Mos Craciun, miracole si dragoste vesnica, in noaptea de Revelion, exact cand orologiul din coridorul parintilor batea a 12-a oara, ardeam o foita pe care imi scriam cea mai mare dorinta pentru anul ce urma sa vina. Scrumul il lasam sa pluteasca in cupa de sampanie, dupa care inchideam ochii si inghiteam acest continut dubios, cu un sentiment de datorie indeplinita corect si la timp.

Acum cred mai putin in Mos Craciun si mai mult in puterile miraculoase ale cardului bancar, iar dragostea vesnica a plecat cu ultima ninsoare din 2003. Nu mai scriu fituici si nu mai inghit scrum. Acum am sa fiu mai desteapta si am sa-mi cumpar o agenda. Specialistii spun ca ea ar trebui sa fie galbena. De ce galbena? Habar n-am.

Daca galbena, atunci galbena sa fie. In agenda imi voi scrie toate scopurile pentru anul 2011, in randuri, bine definite si bine formulate. Tot specialistii spun ca insirarea pe foaie a lucrurilor pe care ni le dorim, este cea mai sigura cale spre succes.

***

In 2011 vreau putine.

In 2011 Ilinca incepe scoala si acest eveniment ne va marca viata pentru urmatorii ani.

In 2011 ma vad departe. Departe de badaranie, nemultumiri, suparari, ingamfare, intrigi, neintelegeri, cumatrisme si nepotisme. Departe de oameni iresponsabili, invatatori limititati si ignoranti, departe de microbuze arhipline, unde soferul e gata sa te palmuiasca pentru orice miscare sau cuvant ce nu-i convine.

In 2011 ma vad mai curajoasa, cu o franceza si engleza mai buna, cu mai putina frica si mai multa determinare.

In 2011 o vad pe Ilinca cu o franceza si engleza mai buna, cu posibilitatea de a merge la piscina de cate ori vrea, de a iesi cu bicicleta pe pista ciclabila de langa casa si de a merge la scoala pe jos.

***

Tot specialistii spun ca e bine sa scrii in agenda cele 100 de dorinte pentru o viata si, in masura posibilitatilor, datele limita de indeplinire a lor. In 2025  ma vad in misiune intr-o zona de conflict. Cu aparat de fotografiat, pix si carnetel. Uite asa.

3 gânduri despre „Ce-mi doresc eu mie…

  1. despre ce trebuie sa fac in noul an sau REZOLUTII « Alo… BEBE!

  2. conflicte, din pacate, vor exista intotdeauna. am ales ca deadline 2025 si nu mai devreme, deoarece astept sa creasca Ilinca si sa aiba mai putina nevoie de mine.

    Si tie un an nou cat mai frumos!

  3. esti nebuna! asta любя referitor la dorinta ta pentru 2025 :) daca e sa visam – poate pana atunci nu vor mai fi zone de conflict.

    sa ai un an nou bun! poate tre s-mi iau si eu o agenda galbena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s