Politica explicata copiilor cu parinti apolitici

Pana luni ziceam ca nu voi vota. Si, pe de asupra, refuzam sa postez orice legat de alegeri.

***

Am ajuns la un nivel de saturatie greu de suportat. Orasul e plin de fizionomii tampe, care vor sa te convinga ca ei stiu mai bine ce e bine pentru tine. Slava Domnului,  vin la lucru la 5.30 dimineata, cand afara e intuneric si nu trebuie sa dau „Buna dimineata” cu Lupu, Stati (pe care l-am vazut cu vreo cateva luni in urma, mancand rasarita, in fata la Green Hills Nistru de pe Stefan cel Mare), cu cei care lupta impotriva mafiei, cu cei care nu schimba tara si cu Gasterbaiterul crestino-luxos.

Ilinca adora, insa, acest joc al alegerilor. Cine e asta, mamica? Da astalalt? Mmm, alegeri? Da cum e asta? Imi vine greu sa-i explic cum e asta. Cum e atunci cand trebuie sa alegi din 20, 30, 40 de oameni, care, cica sunt mai destepti si mai puternici decat tine, pe cel care, teoretic si ideal vorbind, ii va hotari viitorul? Da, puiule, nenea cela, acela cu ochelari si par pieptanatel, stie ce e mai bine pentru mine si pentru tine si el e milionar! Da celalalt, desi cam straniu, langa el eu nu te-as lasa singura, a lucrat cativa ani la Moscova. Aaa, nu, el nu a construit case…Da, a facut bani, pentru sotie si fiica. El il iubeste pe „Boje nase” si face crucita…Nu, nu asa…Asa fac catolicii.

Si tot asa…Pana eu obosesc, ma enervez si o rog sa taca, pana acasa.

Copiii nu prea inteleg nuantele. Ei nu stiu cum e sa alegi dintre doua rele. Ei vor da sau ba. Bine sau rau. Alb sau negru.

In politica franceza, pentru Ilinca totul e clar. Ea stie ca Sarkozy e un „prostanac” si ca el traieste la Paris.

***

Azi, insa, m-am decis ca sparg tacerea. Mi-au cazut sub ochi doua spoturi fantastice. Ambele diferite, dar care au acelasi mesaj. Si, ca sa vezi, doua spoturi inspirate pot sa te faca sa iesi la vot. Nici un candidat, nici o platforma, nici o mafie-antimafie nu au putut-o face. Hai la vot!(desi nu stiu inca cu cine)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s