6 luni

Ieri, navigand pe net, intre doua guri de ceai, o cearta cu o colega si planificarile pentru urmatoare zi, am dat peste o intrebare.

„Ce ai face daca ti-ar ramane doar 6 luni din viata?” O femeie desteapta, insa, a parafrazat intrebarea apocaliptica si a pus-o altfel „cum ai trai de dragul traitului?”

Mi-as lua o casa la tara. Cu prispa si poarta din lemn. As pleca pentru cateva luni la Paris, sa inteleg de unde atata admiratie pentru acest oras. As calatori impreuna cu fata mea, pentru a-i arata lumea si oamenii. I-as arata  Amsterdamul si Istanbulul, orase despre care vorbeste, dar pe care nu le tine minte. As creste-o altfel. As creste-o pe drumuri, printre oameni divesri, curiosi, extravaganti.

Nu stiu cat mi-a mai ramas. Poate 6 luni. Poate 3. Poate 50 de ani. Sau poate 80. Cert este ca nu fac nimic din ceea ce visez sa fac.  Ma scol in fiecare dimineata cu gandul, ca, nu, azi nu sunt la Paris si nici in Kuala Lumpur, iar copilul meu va merge iar la gradinita, unde va trebui sa se alinieze si sa recite despre patrie si paine.

Astept ziua, cand, trezindu-ma dimineata, voi intelege ca am uitat drumul la servici.

Dar tu cum ai trai de dragul traitului?

5 gânduri despre „6 luni

  1. As lua un imprumut de la banca, mi-as lua cartea de credit si as plecat sa hoinaresc in lume. Daca ar fi sa mor, atunci vazind sau admirind ceva nou.

    • ce te face sa nu actionezi acum? imi pare straniu de ce oamenii stiu parca ce vor, dar nu fac nimic pentru a ajunge acolo. Tatal unei prietene a amanat toata viata o calatorie in Australia, din lipsa de timp (o scuza foarte des intalnita) si acum, iesit la pensie, cu timp berechet, i s-a depistat un cancer…

  2. as fugi departe de chisinau. intr-o casa cu lumina, un notebook, 1Tb de muzică, un proector, marihuana, fotik şi cameră video. dar pe aşa timp cum e acum trebuie de plecat să prinzi sfarsit de toamna-inceput de iarna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s