Cartea pentru fetite sau carte despre „stiinta folositoare si de mare trebuinta”

carte pentru fetite :)

Cine dintre fetitele nascute in ultimul deceniu al Uniunii Sovietice nu a avut aceasta carte? Mie mi-a daruit-o una dintre cele doua bunici. Cea care lucra ca economist in colhoz si care credea in valorile socialiste. Cartea e foarte uzata si patata ceea ce denota ca am citit-o „onest” din scoarta in scoarta. Pe bune. Chiar ma inspira la vremea ceea. Toate pildele cu Tanea, Angelica si Lena Fokina, cele patru metode de fierbere a crenvurstilor, regulile pentru a spala bine podelele, sfaturi pentru fetitele cu cositele lungi si felul in care trebuie carpita o haina-aceasta carte e un fel de ghid de supravietuire pe timp de criza.

Rasfoind-o din nou, am dat peste un text care m-a facut sa zambesc. Acum nici nu-mi dau bine seama care e cauza acestei „eruptii” de emotii pozitive: poate nostalgia timpurilor cand trebuia sa depunem nitel mai mult efort si fantezie pentru a arata decent, sau poate de aceea ca sunt bucuroasa ca nu mai trebuie sa peticesc haina copilului meu sau sa-mi „stopez” ciorapul. (Parca nu stii, ca unul din semnele fetitelor neglijente sunt ciorapii rupti? Ca sa nu te pomenesti si tu in rindurile celor neglijenti, invata-te sa stopezi.)

PS: Acum, cand te pricepi la toate, nu vei mai incheia cu bold locul de unde a cazut un nasture. La maineci, daca s-au ros in coate, vei pune niste petice, cusute cu grija si aproape neobservat.

12 gânduri despre „Cartea pentru fetite sau carte despre „stiinta folositoare si de mare trebuinta”

  1. Eu am făcut primul borş cu dînsa :D Părinţii mei şi acum îşi amintesc de el :D.Genială cartea pentru micuţe! Sper că cîndva am să o citesc fetiţei mele :)

  2. Mi-ar placea sa se gaseasca in limba romana,fetita mea iubea aceasta carte cand era mica,de cate ori mergea la buni,o rasfoia ,chiar daca nu stia sa citeasca in chirilica…

    • Cartea, intr-adevar, e super. Si desi acum ar parea demodata, cred ca ar fi de folos sa ne aducem aminte de unele „regului” .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s