Nesimtitii

Niciodata nu am stiut cum sa reactionez atunci cand ma ciocnesc de oameni nesimtiti. Si anume nesimtitii care nu stiu ce inseamna bunele maniere, care nu au cei 7 ani de acasa si care, culmea, mai fac si copii, care vor creste si ei nesimtiti (aproape garantat).

Vestiarul grupei de la gradinita este locul care roieste de nesimtiti. Parinti care intra pe usa fara sa se salute, care sunt hiper dezagreabili, care ies pe aceeasi usa fara a se obosi sa lase in urma lor un „la revedere”. Si copiii sunt foarte sensibili si observa orice fel de badaranie. Mai ales copiii care sunt crescuti in imperiul „cuvintelor magice”. Cum sa-i explici unei pustoaice de 5 ani de ce mamica Lenutei nu se saluta niciodata, de ce e atat de suparata de cate ori vine la gradinita?  Sau cum sa-i explici de ce mamica lui Vladut nu a aflat inca, la cei 30 de ani ai sai, ca e foarte urit sa abordezi un om necunoscut cu „auziti, ia veniti incoa” intr-un loc atit de micut cum e vestiarul si unde fiecare ar trebui sa-si faca zimbete si sa faca schimb de vorbe de duh.

Uite, m-am prins ca nu am pomenit nici un tatic! Poate de aceea ca barbatii nu sunt niciodata inacriti, nu au ciclu menstrual care ii indispune sau, pur si simplu, au avut mame care nu au fost suparate? Nu stiu care e motivul, dar stiu ca  e cu mult mai sanatos pentru un sistem nervos fragil sa se afle pe cei 12 m. patrati de vestiar cu 4 tatici politiocsi, decat cu o mamica inacrita.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s