Azi mîncăm biscuţi de ovăz

blog 03

Repede, cît nu ne-au dat căldură în apartamente, vreau să mă împărtăşesc cum ne încălzim noi pe timp de criză (că dacă nu era criză, puneam căminul electric) şi, pe de asupra, ne bucurăm de biscuţi din ovăz (sau, cum le spuneam eu cînd eram la gradiniţă, “ovseanci”).

Reţeta este foarte simplă şi copiilor le place să participe. Verificat !

E nevoie de:

  • 1 ou
  • ½  pahar de lapte bătut *
  • 1 2/3 pahar de făină albă
  • 1 1/3 pahar de fulgi de ovăz
  • 1/3 pahar zahăr
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de praf de copt
  • ½ linguriţă de sare
  • ½ lingură de miez de nucă
  • ¾ pahar de diverse pomuşoare sau zmeură congelată**
  • ½ pahar de unt nesărat

*În cazul în care nu aveţi lapte bătut (se vinde la magazin), luaţi jumate de pahar de lapte şi stoarceţi în el o felie de lamîie şi lăsaţi amestecul vreo 10 minute să se închege. Efect garantat !

** Dacă nu aveţi fructe congelate, le puteţi înlocui cu fructe din dulceaţă. În acest caz, micşoraţi cantitatea de zahăr şi daugaţi puţină făină şi fulgi de ovăz.

Cum facem :

  1. Amestecăm toate ingredientele uscate
  2. Adăogăm untul (dacă e prea tare îl dăm prin răzătoare)
  3. Adăogăm laptele bătut, preventiv zbătut cu ou
  4. La sfărşit adăogăm fructele (proaspete, congelate sau din dulceaţă)

Cu o lingură facem cîte un „deluşor” de amestec pe tava (să nu fie prea multe, deoarece temperatură înaltă deluşoarele se vor aplana niţel) şi dăm la rolă pentru 20 minute.

Şi posibilitatea încălzirii este dublă :

  1. din mişcare
  2. datorită rolei, care timp de aproape 30 de minute (cît se va încălzi şi cît va coace) va emana căldură şi, cel puţin, la bucătărie va fi suportabil.
Anunțuri

Un gând despre „Azi mîncăm biscuţi de ovăz

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s