Benevolat in sos moldovenesc

Lunea aceasta, auzind titlul stirilor de la Pro Tv mi s-a luminat fata si mintea cand am aflat ca, in sfarsit, autoritatile din domeniu vor vedea ce se face prin institutiile noastre de invatamint scolar si prescolar. Dar, ca de obicei, bucuria mi-a fost de scurta durata.

«Nici un fel de taxe obligatorii percepute de la elevi şi părinţi, tot suportul pe care vor vrea aceştia să-l acorde instituţiilor şcolare şi preşcolare trebuie să fie unul absolut benevol», a spus Chirtoacă (copy/paste din Ziarul de Garda). La care mai adaoga ca vor plati doar cei care vor si se simt in stare. Pai, uite, anume aici e problema. Invatatorii, educatorii si alt presonal, stiu cine a platit si cine nu si, respectiv, atitudinea lor este, deseori, direct proportionala cu suma data. Dar, ce va fi cu cei ce nu vor plati deloc, din motive materiale, religioase sau ideologice?

Si iarasi, initiativa parca era buna, dar una oarecum „impaciuitoare”…Pentru mine aceasta nu e altceva decat un compromis, care nu va rezolva nimic si va exista doar pe niste foi „de forma”.

In aceasta ordine de idei, tin sa va informez ca la noi la gradinita iar se strang bani. Unii parinti ii jecmanesc pe alti parinti. Eu m-am facut ca nu aud, nu vad si, in genere, daca vreti puteti sa considerati ca nu e totul „in regula”cu mine. Nu ma supar :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s